![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mój pierwszy post, mam nadzieje ze dobrze trafilem z tematem (do wlasciwej kategorii-php pocz).
Szukalem takiego tematu juz na forum i nie znalazlem odpowiedzi, wiec postanowilem rozpoczac temat. A więc problem jest taki: Do formularza, a dokładniej do <selecta> wrzucam z bazy nazwy plikow .jpg, z tym nie ma poblemu. Chce zrobic tak, by wybrana nazwa, bedaca po czesci odnosnikiem do miniaturki zdjecia, posluzyla do wyswietlenia zdjecia w sasiedniej komorce tabeli. fragment kodu news_admin.php:
nizej w kodzie sa pola textarea itd. chodzi o to by w komorce z napisem "tutaj zdjecie" wyswietlila sie miniaturka, ktora znajduje sie fizycznie na dysku, po zmianie opcji w <select name=nazwa_gal> (domyslam sie ze chodzi o cos z OnChange), by przy okazji nie usunelo mi juz wpisanych wartosci np. w Tytuł. mam nadzieje ze wyjasnilem dokladnie i jasno o co mi chodzi. Za wszelkie propozycje (przyklady kodu) z góry dziękuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zupełnie nie wiem czy dorze zrozumiałem, jeśli tak to raczej nie jest to temat na php początkujący a na JavaScript. Masz chyba na myśli takie rozwiązanie: Pozdrawiam. Bartek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TAK!! Dokładnie o to mi chodziło
![]() Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Stafford Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam jeszcze pytanie w związku z tym postem.Jak by musiał wyglądać ten skrypt żeby w chwili gdy nic nie jest wybrane.Ja go przerobiłem i urzylem do ładowania zdjęć z hdd do uploadu <input type="file"...... i w chwili gdy niema nic wybranego powinn byc zdjecie.Co bym musial dopisac do tego skryptu??
-------------------- Brak piwa == brak poprawnie napisanych skryptów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:43 |