![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc jak mam dostac adres hosta, oto przykladowe przyklady:
c-lub1.devs.futuro.pl ntwklan-ka-62-233-152-70.devs.futuro.pl pn183.poznan.sdi.tpnet.pl potrzebne mi to do zrobienia prostej statystyki wiem ze to jest jakos prosto otrzymac ale nigdzie tego nie moge znalesc POMOZCIE MI z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat string gethostbyaddr ( string ip_address)
Returns the host name of the Internet host specified by ip_address. If an error occurs, returns ip_address. See also gethostbyname(). -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzalem
ale w obu przypadkach wychodzi mi tylko ip oto tresc: $IP = $REMOTE_ADDR; $HOST = GetHostByAddr($IP); print("$HOST"); $HOST = gethostbyname($IP); print("$HOST"); moglibyscie wejsc na strone: http://zeus.polsl.gliwice.pl/~martonka/ind....php?open=c.txt i sprawdzic czy wyswietla naze hosta? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
wyswietla
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast adresu jest ip a zamiast ip adres ale to chyba wiadomo dalzcego
![]() P.S. nie przechowywuj skryptow w txt. Z latwoscia mozna zobaczyc calutki kodzik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
ps ps a.txt, b.txt, c.txt
![]() ![]() -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Cytat zamiast adresu jest ip a zamiast ip adres ale to chyba wiadomo dalzcego
![]() P.S. nie przechowywuj skryptow w txt. Z latwoscia mozna zobaczyc calutki kodzik. wyjasnij dokladniej z tymi adresami ![]() bo niewiem jak to zrobic, cos przekrecilem? jak wchodze na strone to wlasnie wyskakuja mi ip |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A adresie jest podana nazwa pliku w ktorym jest kod skryptu - chlopakom chodzi o to, ze to zla metoda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod print "host: ".gethostbyaddr($_SERVER["REMOTE_ADDR"]);
print " ip: ".$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; mysle ze to juz wystarczy, gdyz sprawa jest przeciez banalna -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ps ps a.txt, b.txt, c.txt :)) jak na dloni i nie podajawaj nazwy skryptu w adresie URL :)
http://zeus.polsl.gliwice.pl/~martonka/ind...pen=/etc/passwd http://zeus.polsl.gliwice.pl/~martonka/ind...open=/etc/hosts A ja pozdrawiam autora skryptu i admina tego serwera ps. chwila cierpliwosci strona (z passwd) sie laduje dlugo ;-))) Aha jak ktos zna lepiej HP-UX'a to moze poznamy ciekawsze szczegoly konfiguracji tego serwerka :) -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Czy byłeś na tyle błyskotliwy, że poinformowałeś o tym fakcie admina serwera i właściciela strony?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Czy byłeś na tyle błyskotliwy, że poinformowałeś o tym fakcie admina serwera i właściciela strony?
Mysle ze autor sledzi to forum i sie dowie, a zaistnialy fakt obudzi co niektorych ![]() -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ehh... czasem trzeba myśleć za innych, czego przykładem jest 50% postów na tym forum. Poinformowałem admina i autora wspomnianej strony o problemie.
Wasz serwer też to może spotkać. Chcielibyście, aby wtedy ktoś Wam powiedział, że coś jest nie tak. P.S. Ahh.. martonka to tu się udziela.. No cóż. Tym lepiej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
witam
cytujac //zamiast adresu jest ip a zamiast ip adres ale to chyba wiadomo dalzcego moja wczesniejsza odpowiedz byla glupia. NIe mialem czasu przejrzec dokladnie postu, i sie poguibilem (lacze sie przez modem i musialem sie spieszyc), w domciu jak przeczytalem to odrazu zrozumialem ![]() Co do przechowywania skryptow w plikach txt, wlasnie nad tym pracuje ![]() jesli chodzi o plik hasel i host to jutro ide do admina ![]() ![]() dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:43 |