![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum więc jeszcze raz witam wszystkich. ;p Piszę tu ponieważ mam problem z jQuery i mam nadzieje, że będziecie w stanie mi pomóc. Domyślam się, że dla znawców jQuery problem jest błachy lecz ja dopiero od wczoraj "badam" tą bibliotekę. ![]() Problem polega na tym, mam menu "oferta" i "kontakt" po kliknieciu w którąś opcje ma się wysunąć odpowiedni div z zawartością. I wysuwa się, jest ok. Ale jeśli jest już wysunięty div oferta to po kliknięciu w kontakt ma się schować i wysynąć div kontakt no i tu też jest ok, a w drugą stronę już nie. To znaczy jeśli jest aktywny div kontakt i klikam w menu oferta to wyskakuje mi oferta od razu i to ona sie chowa i wysuwa zamiast najpierw schować sie kontakt i dopiero wtedy wysunąć oferta. Wiem, opis dość mętny ![]()
Proszę o pomoc pozdrawiam ![]() Ten post edytował p1rwszak 16.02.2012, 16:04:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Niestety nic nie dało, efekt końcowy podobny jak fadeIn/Out ;/ Może coś więcej podpowiesz? Albo w ogóle jakiś inny pomysł?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Podobny do fadeOut/fadeIn? Gdzie? Przecież w domyślnym slideToggle nie ma nawet zmiany opacity.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No tak mój błąd
![]()
O to chodziło? Niestety nadal nie działa prawidłowo. :/ |
|
|
![]()
|
|
Nawet nie raczyłeś przeczytać przykładu, który jest zawartu w linku jaki Ci dałem. Po co ludzie pisza dokumentacje? Dla dzieci, żeby mieć im co czytać na dobranoc?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żeby była jasność czytałem. Jednak nadal nie widzę rozwiązania. Dlatego też jeśli możesz mi pomóc i podpowiedzieć coś więcej to będę wdzięczny.
//EDIT Udało mi się rozwiązać problem. Temat do zamknięcia. Poniżej listing rozwiązania. Wystarczyło ustawić pozycje divów na relative oraz przesunąc je względem górnej krawędzi na dół poza obszar wyświetlania. I potem tylko zmniejszać tą odległość do 0px.
pozdrawiam ![]() Ten post edytował p1rwszak 16.02.2012, 16:04:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:08 |