![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Od jakiegoś czasu szukam objaśnienia poniższego kodu:
Moje pytanie tyczy się zapisu w funkcji Run: $this->private->db; w jakim celu jest tutaj użyty modyyfikator dostępu private później wskazujący na składową db? (Mam przeczucie, choćby patrząc na zapis składowej przez var zamiast choćby public, że to pozostałości po php4) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na bank to kod pod PHP4 - tak jak piszesz samo "var" o tym świadczy - wtedy nie było public/private itd...
Nie do końca wiem jednak o co chodzi z tym "private"... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod nie ma sensu, tzn. jest błędny - http://ideone.com/mek2l
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On nie zawiera błędu jako takiego - zawiera błąd typu STRICT - co tymbardziej potwierdza, że tak konstrukcja nie jest już dozwolona ale była (pewnie w PHP4). (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
EDIT: Troszkę go zedytowałem by coś wyświetlał i działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Sephirus 16.02.2012, 12:40:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:28 |