![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zadanie do szkoły i nie mogę ruszyć do przodu. Po kliknięciu w formularzu na zdjęcie np . szpilki powinno mi sie wyswietlić Zamówiłeś szpilki ale nie za bardzo wiem jak to zrobić switchem. Z góry dzięki za pomoc. mój html jest ok: ----------------- ale cos nie tak z moim plikiem php:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ja bym to zrobił bardziej tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do każdego <input type=image... dodaj name="image" i value="wartosc", z tym że wartosc zmien na słowa odpowiadajace obrazkom np. szpilki, adidasy etc. Na koniec w switch w każdym case pozmieniaj to co masz na to co właśnie ustawiłeś jako wartosc w value="wartosc".
Edit: @Leihto mnie uprzedził (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował krzywy36 15.02.2012, 23:31:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem dwoma sposobami i efekt jest ten sam . nie wyskakuje żaden błąd ale nie nie działa instrukcja echo czyli po kliknięciu w jakieś zdjęcie wyświela się tylko Zamówienie: i nic poza tym
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod z którym próbujesz. Jaką masz wersje php?
|
|
|
![]()
|
|
skorzystałem z kodu od użytkownika Leihto
pierwszy plik: ---------- plik php
------------ próbowałem znaleźć z której wersji php korzystam ale nie byłem w stanie tego ustalić korzystam z krasnala 2.7 i notepad ++ 5.9.8 |
|
|
![]()
|
|
kod wygląda okej. Wstaw
przed switch() i zobacz co wyświetli. Całkiem prawdopodobne, że używasz php w wersji 4 i masz włączone register_globals. Polecam zamiast krasnala używać XAMPP'a który w przeciwieństwie do krasnala jest ciągle rozwijany. Jeśli chcesz się dowiedzieć z jakiej wersji php korzystasz, skorzystaj z funkcji php_info(). Edit: sprawdziłem, kod działa więc to coś z Twoją konfiguracją. Ten post edytował krzywy36 16.02.2012, 16:48:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
spróbowałem z buttonem i teraz jest jak chciałem. dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:00 |