![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w tej sondzie żeby oddać głos trzeba podać 5-znakowy kod z listy (lista w pliku z kodami, wygenerowanymi losowo ciągami 5 znaków, każdy kod w osobnej linii pliku, kody nie powtarzają się mechanizm sprawdza, czy dany kod występuje na liście, a jeśli tak, zalicza głos i usuwa kod z listy) - jedna osoba może oddać wiele razy głos, ale za każdym razem musi użyć nowego kodu Ogólny zarys jak to mogłoby wyglądać: -zrobię pole, w którym trzeba podać kod, -już po wysłaniu kodu przez formularz otworzę plik za pomocą funkcji file() - otrzymuję tablicę, w której każdy element to kolejna linia, -za pomocą in_array() sprawdzam, czy kod wprowadzony przez użytkownika znajduje się w tej tablicy. Jeżeli nie zwracam błąd, jeżeli tak muszę zapisać plik od nowa, -za pomocą implode() tworzę ciąg do wstawienia do pliku, -zapisuję ten plik fopen(), fwrite(), no i na koniec fclose(). Jak widać logistycznie wiem jak to powinno wyglądać(ktoś mnie nakierował na ten sposó ![]() Chciałbym, nawet jeśli nie gotowy kod, to chociaż aby ktoś rozpisał mi to co wymieniłem od myslników bardziej szczegółowo, żebym mógł dojść do tego jak to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 02:42 |