![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przez ostatnie parę dni wzięła mnie wielka ochota na napisanie takich skryptów jak:
Wyświetlanie ilości zarejestrowanych użytkowników(Działa), Wyświetlanie ilości użytkowników online (Działa lecz wymaga konserwacji, objaśnie później), Wyświetlanie ilości gości na stronie ( Nie działa ), Wyświetlanie wszystkich miesięcy przed aktualnym ( Nie działa, i nie mam idei w jaki sposób to zrobić ), Czas na objaśnienia : Wyświetlanie ilości użytkowników online: Kod:
Jakie problemy tutaj? Jeszcze wczoraj myślałem, że wszystko jest ok, ale dziś rano wchodzę na strone i patrzę 12 na 13 zarejestrowanych jest online, więc już wiedziałem, że coś jest nie tak, ponieważ gdy się zalogowałem nie inkrementowało liczby online. Proszę o pomoc ![]() Wyświetlanie ilości użytkowników online: Kod:
Do bazy danych nie dodaja sie wogole wyniki ( jest to klauzula else z wczesniejszego, czyli ile uzytkownikow online) i zawsze jest rowne 0 nawet gdy sa goscie Wyswietlanie miesięcy wszystkich przed aktalnym: Kod, bynajmniej to co probowalem zrobic:
Nie wiem czy cokolwiek dobrze zrobilem, ale bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje, i daje pomogl za kazda pomoc Ten post edytował Raven1122 15.02.2012, 14:26:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale pole z czasem logowania ma być DATE_TIME a nie TIME. Co ci tylko po czasie? Data też ma sie zgadzać, wziawszy sczegolnie pod uwagę fakt, jaki ty warunek dajesz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki Nospor, dziala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
if($month = 1)
Odróżniaj == od = Czemu $month porównujesz? Przecież to $i się zmienia.... myśl troche. No i zapomniałeś o zwiększaniu o jeden $i -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cos takiego? |
|
|
![]()
|
|
A działa? To tak.
Nie działa? To nie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak narazie dziala, nie wiadomo jak to bedzie w marcu, jesczze pozostal ten 1 z goscmi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiesz jak będzie w marcu? Nie wiesz jak będzie we wrześniu? No to masz kurna problem niesamowity....
Cieżko zamiast: $month = date(n); dać: $month = 9; ? I już bedziesz wiedział jak to dla września będzie wyglądało. Ja wiem, ja rozumiem, jesteś początkujący. No ale bez przesady. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zdarzylem rozwiacac to zanim napisales
![]() Teraz jeszcze tylko ten skrypt pokazujacy ile gosci i bede bardzo wdzieczny ![]() Pozostal jeszcze ten kod:
ktos chetny? |
|
|
![]()
|
|
$sql = "INSERT INTO xxx(ip, time)" .
"VALUES($ip, $now)"; Ale wiesz o tym, że oprócz napisania zapytania trzeba je jeszcze wykonać ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jest na dole po komentarzu //Guest
No to jest tutaj: $sql = "INSERT INTO xxx(ip, time)" . "VALUES($ip, $now)"; |
|
|
![]()
|
|
To rób to od razu nie milion linii niżej. To niczemu nie służy.
Zapoznaj sie z tym tematem i do niego zastosuj. No nie bedziemy ci każdej pierduły co chwile wyjasniac Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawilem, ale dalej nie dziala
|
|
|
![]()
|
|
Nie chce mi się wierzyc, że przez pare minut zastosowales sie do tego tematu, co cie odeslalem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie, nie przenioslem tylko mysql_query z dolu do gory
|
|
|
![]()
|
|
A ja chyba prosiłem Cię jeszcze, byś się zastosował do tematu. Masz tam kupę wskazówek, których nie chce mi się teraz specjalnie dla Ciebie ponownie wypisywać. Czy tak trudno to zrobic? Czy naprawdę trzeba aż w trzech postach o to prosić?
|
|
![]()
|
|
Przeczytalem, zrozumialem, wynioslem cos z lekcji:
dodalem mysql_error() i teraz mam blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.134.12, 15:49:56)' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję. Ale było tam też napisane, byś wyświetlał wygenerowane zapytanie. Jakbyś to zrobił, to byś zobaczył że zapomniałeś IP objąć apostrofem.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:51 |