![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem, pisząc stronę w html oraz css, stworzyłem menu. Menu które po najeździe zmienia się graficznie. I tutaj moje pytanie, czy da się zrobić tak aby przy najeździe na grafike kolor zmieniały również napisy? (strona głowna itp.) Mam tak że zmieniają kolor po najechaniu na nie, ale chciałbym aby zmieniały kolor od razu po najechaniu na grafike i zmieniały się razem z nią. Za pomoc serdecznie dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kawałek kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wgyląda podmiana obrazków
div#menu {background-image: url(menu.jpg); height: 96px; width: 230px; text-align: center; float: left; } div#menu:hover { background-image: url(menu_active.jpg); height: 96px; width: 230px; text-align: center; color: #16a2b3; } A tak menu w html <div id="menu" height="96px" width="230px"> <h3><br /><font face="Verdana" color="#cacaca"><a href="www.onet.pl">Strona główna</a></font></h3> </div> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czcionkę deklaruj w CSS, a nie w znacznik <font> |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za kłopot ale to w dalszym ciągu nie trybi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo odpowiedz czego innego tyczyla, sprobuj tak
zamiast br - marginesy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurcze to też jeszcze nie to. Jeszcze raz spróbuje opisać sprawę. Mam menu w którym przy najeździe obrazki się zmieniają. Chciałbym żeby przy najeździe na obrazek kolor zmieniał też napis, a nie chciałbym ustawiać buttonów jako sztywnej grafiki. Da się tak wogóle? Bo póki co napisy zmieniają kolor ale przy najeździe na nie a nie na grafike.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż online co masz aktualnie i najlepiej narysuj co chcesz uzyskać, bo chyba masz problem z wysłowieniem się, skoro nikt Cię nie może zrozumieć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, ale ze mnie gapa, nie wzialem pod uwage, ze nawet nei zechcesz zmienic koloru by sprawdzic efekt i pewnie nie skojarzysz na pierwszy rzut oka co to za kolor jest: #f00. Daj tak jak powiedzialem, tylko
Na wszelki wypadek important, bo nie wiem gdzie to wklejasz i czy masz jakis inny kod stylow jeszcze -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przecież to jest flash...
|
|
|
![]()
|
|
Zdaje sobie z tego sprawe. Chodzi właśnie o to, czy nie dałoby się tego ogarnać w css'ie. Przez hover'a udało mi się juz zrobić zmiane grafiki;) do tego chciałbym jeszcze zmiane koloru napisu dorzucić a nie umiem tego połączyć.
|
|
|
![]()
|
|
No przecież masz wyżej, man...
|
|
|
![]()
|
|
Dobra dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:35 |