![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę wygenerować sobie zapytanie eksportujące tabelę (a ściślej: dane z tej tabeli) mysql do pliku sql. Ma się to odbywać z poziomu skryptu php w trybie CLI. Teoretycznie mogę użyć exec() i mysqldump, ale ciekaw jestem czy nie ma po prostu zapytania mysql, które wygenerowałoby zapytanie jako stringa. Mogę również pobrać wszystkie dane i napisać skrypt, który wygeneruje zapytania, ale po co wynajdywać koło na nowo. W jaki sposób robi to np phpmyadmin? Jakie jest najlepsze rozwiązanie? Ten post edytował zzz 14.02.2012, 11:15:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź, jednak polecenie show table w postaci, którą podałeś zwraca mi zapytanie utworzenia tabeli - mi zaś chodzi o DANE, czyli wszystkie rekordy INSERT INTO nazwa_tabeli... w sposób identyczny, jak robi to phpmyadmin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
za pomocą mysqldump.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
piotroo tak jak pisałem, rzecz ma się dziać z poziomu skryptu php, więc użycie mysqldump wchodzi w grę jedynie w połączeniu z exec(). Mnie natomiast ciekawi, czy da się to zrobić za pomocą ZAPYTANIA.
Rozumiem, że nie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:21 |