![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Otóż stworzyłem sobie w pliku .CSS pole, w którym będzie wyświetlany tekst po napisaniu news'a. Mam mały problem, a mianowicie tekst wychodzi mi poza to pole gdy przekroczy ileś tam znaków. Chciałbym, aby dochodziło do lini i po prostu dalszy tekst był ukazywany niżej. Raczej wiadomo o co chodzi + dodatkowo screenshot: ![]() oraz plik .CSS Kod #content{
margin:0px auto; margin-top:8px; width:740px; text-align:left; font-weight:bold; font-size:12px; background:#fff; height: auto; -webkit-border-top-right-radius: 5px; -webkit-border-top-left-radius: 5px; -webkit-border-bottom-right-radius: 5px; -webkit-border-bottom-left-radius: 5px; -moz-border-radius-topright: 5px; -moz-border-radius-topleft: 5px; -moz-border-radius-bottomright: 5px; -moz-border-radius-bottomleft: 5px; border-bottom-right-radius: 5px; border-bottom-left-radius: 5px; border-top-right-radius: 5px; border-top-left-radius: 5px; border: 1px solid #eaeaea; } Ten post edytował Beosky 13.02.2012, 23:41:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. generalnie nie ma takiej potrzeby, bo i tak nie masz takich długich wyrazów, i tak będziesz stawiał spację co ileś tam znaków, ale....
2. Jak chcesz wstawiać np. długie linki, to może być problem, zerknij tu http://webdesignerwall.com/tutorials/word-...ce-text-to-wrap Ten post edytował Kostek.88 13.02.2012, 23:45:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Będę miał na swojej stronie coś w rodzaju news'ów i przez PHP będzie to wyświetlane i dlatego stąd moje pytanie..
Nie chcę, aby mi się strona przez to popsuła. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale zauważ, że nie masz tak długich wyrazów jak testtesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttest
testtesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttestt esttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttestte sttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttes ttesttesttesttesttesttesttesttesttesttest ![]() Sam się parę lat temu na to złapałem, po protu trzeba wymusić łamanie linii i po sprawie. Wyżej w poście masz linka... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ładnie działa dzięki wielkie.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:37 |