![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem, ze problem byl poruszany wielokrotnie, ale chodzi mi o cos specyficznego. Rozwiazanie tej specyfiki rowniez kiedys widzialem, ale dzisiaj jakos znalezc nie moge, wiec prosze o wybaczenie za duplikowanie tematu. Problem banalny. Chyba ![]() na tabelkach zrobil bym tak: Ale chce to samo zrobic na DIV z CSS i za cholere nie wychodzi. Problem jest jeszcze wiekszy kiedy chce jeszcze stworzyc w "tresci strony" dodatkowy uklad. Zeby bylo bardziej jasne, chodzi mi o to, by strona miala szerokosc powiedzmy 1000px, wyswietlala sie na srodku, w gornej czesci jest menu(naglowek), ale tlo graficzne rozlewa sie na cala szerokosc ekranu na wysokosci naglowka, ponizej naglowka normalnie strona z ukladem kolumna lewa, centrum, prawa. Bede wdzieczny za sugestie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 2.03.2012 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli chcesz sobie wrzucić na całą strone grafikę to dodajesz
body{ background-image: url(); } jezeli chcesz ustalić sobie strone na 1000 to deklarujesz sobie jakis container na width: 1000px; mozesz go albo wyśrodkować <centerem> albo umieścić w jeszcze jednym który ma width 100% i wtedy wyśrodkować css-em Co do zmiany z tabeli na CSS to musisz sobie poczytać o float ( i pamiętaj o clear: both; ) albo robisz z sobie ustawienie z divów na tabele polecam http://www.w3schools.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby wyśrodkować container o szerokości np 1000px wcale nie trzeba dodawać kolejnego wewnątrz niego - wystarczy styl w postaci:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 2.03.2012 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby wyśrodkować container o szerokości np 1000px wcale nie trzeba dodawać kolejnego wewnątrz niego - wystarczy styl w postaci:
Może i nie trzeba, jednak łatwiej to zrozumieć na zasadzie 2 kontenerów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:25 |