![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam bardzo dziwny problem, którego nie mogę nigdzie zlokalizować w moim kodzie...
Siedzę nad tym już chyba 3 wieczór i nie mogę tego przełknąć. Tutaj jest kod mojego index.php, ale on nie jest najważniejszy:
Teraz podam kod pliku który właśnie mnie intryguje:
Korzystam z takiego zapytania: SELECT country FROM box WHERE ip LIKE '$queryString%' LIMIT 10 To podając cyferki w zapytaniu w podpowiedziach wyświetlają mi się nazwy krajów, czyli wszystko jest OK http://imageshack.us/photo/my-images/864/18420262.png/ No ale mi nie o to chodzi... chce żeby po podaniu numerka w podpowiedzi były numerki (a dokładniej to adresy ip) Więc zamieniam zapytanie na SELECT ip FROM box WHERE ip LIKE '$queryString%' LIMIT 10 Odświeżam, wprowadzam znowu 1 do formularza i proszę: http://imageshack.us/photo/my-images/846/nook.png/ Dołączę SQL mojej bazy:
Na czym polega ten problem że po zmianie tabeli nie widze wyników a ich ilość jest prawidłowa (prawidłowa bo lista podpowiedzi się rozwinęła a ale jest pusta) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A to: $result->country
zmieniles na: $result->ip ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Majkelo a co ma piernik do wiatraka? Skoro chce szukać pasujące na prawo, to po co mu wciskasz pasujące na wszystko? Na dodatek to nie ma żadnego związku z błędem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super
![]() Cytat A to: $result->country zmieniles na: $result->ip ? Pomogło, ale czy da się to Kod echo '<li onClick="fill(\''.addslashes($result->country).'\');">'.$result->country.'</li>'; przerobić na bardziej uniwersalne ?Dziekuje za pomoc. Daje + |
|
|
![]()
|
|
Mnie tylko zastanawia, jak można tak kłamać:
Cytat Siedzę nad tym już chyba 3 wieczór i nie mogę tego przełknąć. Sorki, ale nie wierzę, żę siedziałeś nad tym 3 dni (wieczory).Skoro linie się zgadzały, a nie zgadzała ci się treść tych linii, znaczy ze ta linia: echo '<li onClick="fill(\''.addslashes($result->country).'\');">'.$result->country.'</li>'; zawiera błąd. Przez trzy wieczory to chcąc nie chcąc by się wpadło na rozwiązanie - choćby z nudów. Pomijam już tak banalny fakt, jak włączenie wyświetlania wszystkich błędów. Jakbyś to zrobił, to błąd byś znalazł w 10 sekund a nie w pseudo 3 wieczory. Jak wyświetlać wszystkie błędy masz napisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Przeczytaj cały wątek - przyda ci się bardzo. Wracając do drugiego pytania: zamiast fetch_object() użyj fetch_row() - zajrzyj do manuala by doczytać co to zwraca i jak tego używać. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:05 |