![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Chciałbym zasięgnąć porady kogoś biegłego w języku PHP. Otóż chciałbym zapytać się czy jest możliwe takie sformułowanie adresu URL, aby pominął on potwierdzenie formularza przyciskiem. Żeby było jaśniej to podam przykład: Po wejściu do przykładowego katalogu stron np. www.wszech.com, muszę wybrać odpowiednią kategorię, wpisać adres strony i nacisnąć przycisk "Wyślij". Po wykonaniu tych czynności przechodzę do etapu dodawania strony. Interesuje mnie to czy będąc na stronie głównej mogę dopisać do adresu url odpowiednie zmienne takie jak id kategorii, nazwa strony itp. tak aby przeniosło mnie od razu do miejsca, w którym dodaję stronę? Ten post edytował batman 12.02.2012, 20:06:48
Powód edycji: [batman]: usunąłem link
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 5 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to możliwe o ile dane są przenoszone metodą GET
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki za pomoc. Niestety dane są przenoszone metodą Post.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 5 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim wypadku nie jesteś w stanie nic zrobić
|
|
|
![]()
|
|
Teraz tak sobie pomyślałem, że skoro istnieją automatyczne dodawarki do tych katalogów to ich twórcy musieli wymyślić jakiś sposób na przebicie się przez ten formularz. No, ale to chyba póki co pozostanie dla mnie zagadką.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli post, można to zrobić za pomocą cURLa
![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cURL pozwala wysyłać żądania metodą post. Poszukaj na forum albo wygooglaj "curl post". Tutaj przykładowy kod: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=172726 http://forum.php.pl/index.php?showtopic=189871
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz zrobić krok pośredni. Czyli po kliknięciu dane idą POSTem, skrypt je odpowiednio filtruje i buduje z nich odpowiedni adres url, po czym przekierowujesz na swój adres adres.pl/parametr1/parametr2 itd.
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Da się nawet za pomocą ajaxu
![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Dla takiego formularza:
skleciłem coś takiego:
Niestety nie przenosi mnie to dalej. Ten post edytował bieniowa 14.02.2012, 15:14:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 21:46 |