![]() |
![]() |
-Bernanrd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam problem a nad rozwiązaniem siedzę już jakiś czas: Demo: http://jsfiddle.net/2LN5G/5/ Mamy jakieś elementy w polu I dwa pola Można je przeciągnąć na dane pole.. ale pozycja się tylko zmienia a chciałbym by przenosił się jako caly div do diva.. bo chcem zrobić by jedno pole mogło mieć jeden element a nie parę i wymyśliłem że będe sprawdzał czy coś jest w polu a do tego potrzebuje by coś tam było.. a wiec chce przemieszczać cały div a nie pozycje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisz problem jeszcze raz. Nic nie rozumiem
![]() -------------------- |
|
|
-Bernanrd- |
![]()
|
Goście ![]() |
chce by można bylo przenosic jeden item na jedno pole
gdy je zdejme mozna tam wsadzic inny lub ten sam proste 1 element na 1 pole. ale nie wiem jak to zrobić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W chwili dodania elementu( zdarzenie drop ) ustaw flagę( zmienną ) na true.W chwili ściągania( zdarzenie out) elementu tę samą flagę zmień na false. W darzeniu drop utwórz odpowiedni warunek - jeżeli flaga == false to przyjmij element. Na początku ustaw flagę na false
-------------------- |
|
|
-Bernanrd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie mam taki pomysł:
atrybut w polu po wlozeniu eq go ustawic po zdjeciu usunac po wlozeniu eq na pole sprawdzic czy istnieje jak tak to zablokowac:
jak nie to false bo musze uwzglednic to czy cos w polu juz jest i wtedy z php od razu atrybut do pola dodac na początku chciałem łatwiej ale się nie udało bo nie przenosiło diva w pole całego lecz tylko positionem zmieniało pozycję. wtedy by było zdecydowanie łatwiej sprawdzic czy cos na/w polu jest.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 10:46 |