![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-rudashi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
rozpocząłem prace nad prostym formularzem edycji wielu wierszy z jednej tabeli (będzie ich max 20) Z wyświetleniem ich to nie problem, ale już z UPDATE nie mogę sobie poradzić. Wiem, że gdzieś brakuje POST, ale ino nie mogę odnaleźć sensownego rozwiązania. Całą funkcje z UPDATE (która i tak nie działa) skróciłem do samego zapytania. Wszystkie pola miały by być edytowane za jednym razem. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyśl nad użyciem
w $key będziesz miał id z pola input a w $value będziesz miał opis. Ten post edytował przemek_el 13.02.2012, 22:29:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyśl nad użyciem
w $key będziesz miał id z pola input a w $value będziesz miał opis. w pętli to możesz sobie złożyć zapytanie, a nie za każdym obrotem walić do bazy, szczególnie, że nie ma takiej potrzeby Co do tematu, w atrybucie name inputów wstaw nazwe opcja[idopcji].
Po wysłaniu pobierasz $_POST['opcja'], puszczasz w pętli jak kolega wyżej napisał, tylko zlepiasz sobie w niej zapytanie i po wykonaniu pętli wysyłasz zapytanie Ten post edytował Daimos 14.02.2012, 02:10:38 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
-rudashi- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |