![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mój problem opisałam poniżej: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'EXIST favbreed' at line 1 To mi wyskakuje, kiedy próbuję utworzyć nową baze danych. Robię krok po kroku wg. książki, i nie wiem jak sobie z tym poradzić, gdyż tam sa tylko skrypty, a autor już się nie postarał o wytłumaczenie ewentyulanych błędów... :/ Kod:
Będe bardzo wdzięczna za pomoc. ![]() -------------------- Żeby nie było, jestem kobietą. :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat CREATE DATABASE IF NOT EXISTS favbreed Nie patrzyłem na reszte kodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki pomogło
![]() Niestety etraz wyskakuje mi: No database selected :/ -------------------- Żeby nie było, jestem kobietą. :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie brakuje tobie przypadkiem linijki z:
Cytat mysql_select_db("favbreed"); Masz także pare nie związanych z powyższym komunikatem błędów składniowych, literówki, kropki zamiast przecinków, ale cóż człowiek uczy się na wykrywaniu błędów i ich źródła. Swoją drogą domyślam się, że książka jest dosyć stara i o ile to nie jest na uczelnie czy coś w ten deseń ( U mnie na uczelni to bylo :/ ) to zainteresuj się mysqli i PDO. Ten post edytował Necsord 12.02.2012, 00:30:57 |
|
|
![]()
|
|
Juz poprawiłam i działa
![]() Nie, nie jest na uczelnie. MYSQL będzie dopiero na 3 roku ![]() ![]() No książka jest z 2005 roku, więc trochę już latek ma : / -------------------- Żeby nie było, jestem kobietą. :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:58 |