![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Jako, że nieznam wyrażeń regularanych, a jestem zmuszony do napisania prostego systemu templatów, zwracam się z problemem. Mam takie wyrażenie:
te krzaki to \ Przy tym wyrażeniu php (wersja 5:P) wywala mi następujący błąd: Kod Parse error: parse error, unexpected T_STRING in E:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\temp.php(31) : regexp code(1) : eval()'d code on line 1 wie ktos, gdzie błąd? Dodam jeszcze, że kod:
działa poprawnie(tzn tak jak chcę) PS. Sorka... chyba php początkujący Ten post edytował qbba 21.07.2004, 08:30:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze poprawic temat na bardziej adekwatny do problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
try this:
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tamto nie działa... bo tam chyba nie ma problemu, jak widać problem stanowi
fragment "\$this -> wartosci2" ponieważ samo "\$wartosci2" dziala. PS. Temat poprawiony. edited: Dodam jeszcze(może ma to jakieś znaczenie), że zmienna $wartosci2 jest w metodzie klasy(ale chcę aby jej nie było.. bo po co dwie takie same zmienne, utworzyłem ją w metodzie, do testów) ta sama zmienna jest także zadeklarowana, na początku całej klasy. Ten post edytował qbba 21.07.2004, 08:53:23 |
|
|
-Gość_qbba- |
![]()
|
Goście ![]() |
jakies pomysly?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj tak:
PS. ostrzezenie za upominanie sie. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki... działa
![]() PS. Sorka za upominanie się... problem był w tym, że to miałem zrobić "na wczoraj" (idiota wlepil mi dodatkowe zadania, a programistą nie jestem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:19 |