![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zauważyłem że moja aplikacja przy błędzie sql (kiedy podane zapytanie wpisane przeze mnie ma pomyłkę), nie może wygenerować wyjątku ponieważ przekraczany jest limit pamięci. U mnie wynosi on 128 MB i szczerze mówiąc zdziwiło mnie kiedy zobaczyłem błąd:
Cytat Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes) in C:\Program Files (x86)\wamp\www\aph\mysql.php on line 22 Sam kod generujący wyjątek wygląda tak:
Aplikacja mojej strony nie jest zbyt duża, wszystkie klasy zajmują mniej niż 100 KB, więc się zastanawiam, skąd coś takiego? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten błąd występuje zazwyczaj wtedy gdy kod albo jest nieskończenie wiele razy przetwarzany lub np. obrabia zdjęcia które są spore - jak by nie patrzeć coś musi przepełniać te 128mb i szukaj przyczyny
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć gdzieś w problematycznej pętli echo z memory_get_usage (Link:http://php.net/manual/en/function.memory-get-usage.php)
i zobacz gdzie masz ten memory leak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:06 |