![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem. Jestem w trakcie tworzenia bazy danych osób. Podczas wypełniania formularza są również uploadowane 2 zdjęcia (portret + sylwetka). Zależy mi na tym, żeby zdjęcia po uploadzie miały nazwę: Nazwisko_Portret.jpg Nazwisko_Sylwetka.jpg Wszystko przechowywane będzie w bazie danych, ale z tym sobie radzę. Nie mogę jednak dojść do tego jak całkowicie zmienić nazwę uploadowanych plików. Oczywiście Nazwisko pobierane ze zmiennej z fomularza plus dopisanie Portret/Sylwetka. Oto kod formularza:
A to kod skryptu odpowiadającego za upload:
Proszę o pomoc. Ten post edytował spiochu 11.02.2012, 12:38:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie do końca wiem w czym problem:
EDIT: Co do rozszerzenia możesz albo zmieniać wszystkie pliki na jeden format albo pobrać go z nazwy uploadowanego pliku. Ten post edytował Uriziel01 11.02.2012, 12:44:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki kolego!
Wychodzi na to, że najprostsze rozwiązanie jest zawsze najdalej ![]() Teraz już wszystko wygląda tak jak należy! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:18 |