![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie mogę znaleźć a wydaje mi się że jest jakaś metoda aby wywołując np:
nie było potrzeby przekazywania 'this' (czyli tylko show( ) ) a w funkcji jakoś pobierać element na którym to było wywołane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak i nie. Twoim błędem jest to, że dodajesz zdarzenie w atrybucie, a nie tak jak się to powinno robić, czyli przez metody DOM-owskie: addEventListener
Dla IE jest inna funkcja: attachEvent Warto dodać, że this-em możesz manipulować: call Ogólnie polecam: http://webhelp.pl/artykuly/obsluga-zdarzen-w-przegladarkach/ Ten post edytował kamil4u 11.02.2012, 14:00:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak czytałem już o tych metodach, na tą chwilę trochę byłby to przerost formy nad treścią dla skryptu dla którego tego potrzebuję, ale dzięki za linka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie "przerost formy nad treścią" tylko właśnie tak w poprawny sposób powinno się podpinać zdarzenia w JS.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:44 |