![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Podobno w cba.pl jest obsługa mod_rewrite, jednak zrobiłem plik i mi nie działa. Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co może być przyczyną ? Oto zawartość mojego pliku .htaccess Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^mapka.html$ mapka.php [L] czyli powinno zamieniać mi mapka.html na mapka.php. O ile na localhoście tak się dzieje o tyle gdy wrzucę htaccess na serwer to nic mi się nie zamienia (po wpisaniu mapka.php pojawia się odpowiednia mapka natomiast po wpisaniu mapka.html wyskauje, że nie ma pliku) Za wszelką pomoc z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim to jesteś pewien, że ten serwer obsługuje .htaccess? Bo jako, że jest to hosting za darmo to może to być bardzo wątpliwe
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie głównej cba.pl jest napisane, że jest dostęp do .htaccess.
Ponadto czytałem na kilku forach i ludzie mówili, że mod_rewrite jest dostępny w cba.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie głównej cba.pl jest napisane, że jest dostęp do .htaccess. Ponadto czytałem na kilku forach i ludzie mówili, że mod_rewrite jest dostępny w cba.pl No to najlepiej napisz do nich co masz zrobić, aby to działało, oni najlepiej powinni wiedzieć ![]() BTW. Spróbuj dodać: Kod RewriteBase / do Twojego pliku .htaccess -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Dodałem tą linię ale niestety nie pomogło.
![]() Napisałem już do cba.pl. Dzięki za odpowiedź ![]() Edit: A jednak pomogło, tylko tą linię w złym miejscu dodawałem. Temat do zamknięcia. Ten post edytował dudek90 10.02.2012, 12:25:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:23 |