![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
da sie zablokowac dostep do strony na jakie tam ip w js
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JavaScript działa po stronie przeglądarki- jak skrypt js miałby wykrywać IP?
Możesz to zrobić w php- $_SERVER['REMOTE_ADDR']. Pozdrawiam. Bartek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
znam php nie musisz mnie uczyc
a co myslisz o tym bez php ? Kod <script language="javascript"> var ip = '<!--#echo var="REMOTE_ADDR"-->' if (ip == '206.186.23.178') { alert("STOP! You are viewing this page from an IP address that is not allowed!"); alert("Why can't you guys just leave me alone?"); if (confirm("Do you want to leave peacefully? Or will I have to help you?")) {location.href="http://www.yahoo.com" } else { ("OK you choose I don't care! Bye bye! Don't come back!"); {location.href="http://www.yahoo.com" }} } </script> skrypt chyba kozysta z ssi ale jezeli np myblog sobie tom zablokowali ( nie wiem czy to ssi i czy cos takiego istnieje ) EDIT : SPOKO NIE MA SIE O CO KLUCIC DZIEKI Ten post edytował e4you 20.07.2004, 18:47:53 -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytałeś (jeśli można to nazwać pytaniem) jak to zrobić w js więc napisałem, że to niemożliwe. Nie uczę Cię tylko staram się pomóc- niektórzy nie rozróżniają technologii po stronie klienta od tych po stronie serwera- skąd miałem wiedzieć po tak zadanym pytaniu, że Ty to wiesz?
Poza tym #echo var="REMOTE_ADDR" to nie js tylko zmienna CGI. Bartek. Ten post edytował marlowe 20.07.2004, 18:03:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto wspomniec tez o fakcie, ze jakiekolwiek zabezpieczenie po stronie JS (nawet jesli sie to da sensownie zrobic), mozna bardzo latwo obejsc. To naprawde niewielki wysilek zeby wylaczyc JS w przegladarce.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Fido wiem ale kolezanka chce na bloga takie cos a ci co maja blogi sa " zieloni " ..
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:03 |