![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Na stronie mam formularz kontaktowy napisanyw php. Strona ustawiona ma utf-8. W skrypcie formularza mam ustawione konwertowanie z utf-8 na iso, no i konwerutuję dobrze tytuł, adresata, ale już sama treść znika po pierwszym polskim znaku. Czyli np. oryginalna wiadomość to "Nowa wiadomość ze strony", to na skrzynce pojawia mi się tylko "Nowa wiadomo". Tutaj kody formularza:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pytanie pierwsze - przejrzałeś wątki o kodowaniu na Forum?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No na tym forum to nie... Ale to mam przejżeć o kodowaniu w php, tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co w ogóle zmieniasz to kodowanie? UTF jest bardzo dobre, jak masz wszystko na utf'ie to problem z kodowaniem nie powinien cię interesować..
|
|
|
![]()
|
|
No i właśnie tu jest problem... Jak wezmę iconv na false to przesyła całą wiadomość, ale z tymi dziwnymi znaczkami... A na skrzynce kodowanie mam też ustawione na utf-8...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Skoro nie przechodzi = nie masz ustawionych.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No na pewno mam screen:
screen |
|
|
![]()
|
|
A w skrypcie, to gdzie nagłówki masz? Mówiłem, przeczytaj wątki o kodowaniu znaków na forum.
|
|
![]()
|
|
A możesz coś dokładniej, bo jeśli chodzi o ustawienie kodowania skryptów to mam wszystko na utf-8 np. przez Notepad++ i tam kodowanie znaków->UTF-8
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj na forum, bo już było. Napisałem o nagłówkach, a nadal jak grochem o ścianę.
Myślenie nie boli, a temat zamykam, bo nie ma sensu wałkować czegoś kolejny raz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:00 |