![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie ponownie
![]() Słuchajcie mam taki oto problem, postawiłem skracacza linków na www.wytnij.tk i utworzyłem zakładkę 'kontakt' w której umieściłem formularz kontaktowy. Maile pięknie przychodzą na mój adres aczkolwiek ta wiadomości która przyszła do mnie powinna zapisać się też do bazy danych (MySQL) Przy wysłaniu nie wyskakuje żaden błąd więc to jest bardzo dziwne. Oto kod: Formularz:
Ten post edytował mrRosso 9.02.2012, 09:49:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wnikam w samo zapytanie czy jest dobrze ułożone, bo przede wszystkim nigdzie go nie wykonujesz
![]() -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy tak może być?
Ten post edytował mrRosso 9.02.2012, 09:52:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, teraz to co jest w $zapytanie wykona się z tym, że jeśli zapytanie jest niepoprawne (a jest), to w wyniku dostaniesz false i nic się nie doda do bazy. Masz błąd między $_POST[email] i $_POST[imienazwisko]
P.S. Możesz wziąć indeksy w $_POST w 'ciapki' (czyli np. $_POST[email] -> $_POST['email']). -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń ostatnie else przed
I sprawdź ilość klamer w skrypcie.. Ten post edytował Leihto 9.02.2012, 03:48:05 |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem porządek z klamrami i całość wygląda tak
ale błąd ten sam
|
|
|
![]()
|
|
Na pewno zrobiłeś już porządek z klamrami?
-------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
no nie mogę dopatrzyć się błędu:) może to coś z $_POST['submit']?
|
|
|
![]()
|
|
Na końcu skryptu masz:
Brakuje klamry, stąd ten komunikat o błędzie. -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
racja brakowało
![]() strona działa ale po wysłaniu maila wywala taki błąd mimo że dane do bazy są dobre ;|
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź co zawiera zmienna $baza_pass bo ten komunikat wsakzuje na to, że logujesz się do bazy nie podając żadnego hasła.
-------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
zawiera hasło prawidłowe. Ta sama zmienna jest w index.php przy dodawaniu do bazy skracanego linku i działa prawidłowo.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, a w ktorym miejscu przypisujesz te zmienne: $adres_bazy , $baza_user, $baza_pass? W config.php?
|
|
|
![]()
|
|
właśnie tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
Przyjrzyj się kiedy dołączny jest plik config.php. W pierwszym twoim poście było ok, a teraz include() powędrowało niżej i config.php dołączasz tylko wtedy, kiedy formularz NIE został wysłany. -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
działa! rzeczywiście miałeś rację
![]() Temat do zamknięcia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:12 |