![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Chciałbym aby podczas rejestracji jeżeli dane są wysłane tworzyło mi unikalny katalog o nazwie $login - która jest nazwą użytkownika zapisywaną w bazie danych. Nie wiem czy wpisałem to w złym miejscu czy czegoś jeszcze brakuje. Część skryptu wygląda tak. Kod function register() { if(isSet($_SESSION['id_Uzytkownik'])){ echo("<h3 align='center'>Już rejestrowałeś się w serwisie. "); echo("Jestes aktualnie zalogowany.</h3>"); return; } if(!isSet($_POST['Imie']) || !isSet($_POST['Nazwisko']) || !isSet($_POST['Ulica']) || !isSet($_POST['Nr_domu']) || !isSet($_POST['Nr_mieszkania']) || !isSet($_POST['Miasto']) || !isSet($_POST['Kod']) || !isSet($_POST['Login']) || !isSet($_POST['Email']) || !isSet($_POST['Haslo'])){ echo("<h3 align='center'>Otrzymano nieprawidłowe dane.</h3>"); return; } $Imie = $_POST['Imie']; $Nazwisko = $_POST['Nazwisko']; $Ulica = $_POST['Ulica']; $Nr_domu = $_POST['Nr_domu']; $Nr_mieszkania = $_POST['Nr_mieszkania']; $Kod = $_POST['Kod']; $Miasto = $_POST['Miasto']; $Login = $_POST['Login']; $Email = $_POST['Email']; $Haslo = $_POST['Haslo']; if($Imie == '' || $Nazwisko == '' || $Ulica == '' || $Nr_domu == '' || $Nr_mieszkania == '' || $Kod == '' || $Miasto == ''|| $Login == '' || $Email == '' || $Haslo == '' ){ echo("<h3 align='center'>Brak wymaganych danych.</h3>"); include "sklep_register_form.php"; return; } if(!makeDBConnection()){ echo("<h3 align='center'>Błąd bazy. Dane nie "); echo("zostały zapisane.</h3>"); return; } $zapytanie = "SELECT COUNT(*) FROM Uzytkownicy WHERE Login='$Login'"; if(!$wynik = mysql_query($zapytanie)){ echo("<h3 align='center'>Wystąpił błąd serwera.</h3>"); return; } if(!$row = mysql_fetch_row($wynik)){ echo("<h3 align='center'>Wystąpił błąd serwera.</h3>"); return; } if($row[0] <> 0){ echo("<h3 align='center'>Musisz wybrać inny login.</h3>"); include "sklep_register_form.php"; return; } $zapytanie = "INSERT INTO Uzytkownicy VALUES( NULL, '$Imie', '$Nazwisko', '$Ulica', '$Nr_domu', '$Nr_mieszkania', '$Miasto', '$Kod', '$Login', '$Email', '$Haslo')"; if(!mysql_query($zapytanie).mysql_error()){ echo("<h3 align='center'>Wystąpił błąd1. Dane nie zostały zapisane.</h3>"); return; } if(mysql_affected_rows() != 1){ echo("<h3 align='center'>Wystąpił błąd2. Dane nie zostały zapisane.</h3>"); return; } if(!$id = mysql_insert_id()){ echo("<h3 align='center'>Dane zostały zapisane, ale nie udało "); echo("się zalogowanie. Zaloguj się korzystając z odnośnika: "); echo("<a href='main.php?action=logowanie'>logowanie</a>"); return; } $_SESSION['id_Uzytkownik'] = $id; mkdir ("../obrazki/'$Login'", 0700, true); echo("<h3 align='center'>Dane zostały zapisane. Jesteś zalogowany.<br>"); echo("Możesz korzystać ze wszystkich funkcji serwisu."); } Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2012 Skąd: 11°19'N, 142°15'E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy zadziała ale spróbój tak podać polecenie
mkdir ("../obrazki/".$Login, 0700, true); pozatym co w przypadku gdy ktoś poda nazwe loginu z takimi znakami np: "/ ? | \ < >" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już rozwiązałem zamiast mkdir ("../obrazki/'$Login'", 0700, true); trzeba było mkdir ("obrazki/$Login", 0700, true);
To jest tylko rozwiązanie na próbę. Nie wiedziałem czemu nie tworzy mi katalogu. Ale dzięki ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:28 |