![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Nie jestem specjalistą w temacie PHP. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak zamienić kod PHP, by komunikat: Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/coldsou1/public_html/upload/index.php on line 185 nie pojawiał się na stronie? Skopiowałem fragment kodu od lini 180:
Powód edycji: [strife]: Dodanie tagów PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
Możesz ukryć pokazywanie się tego typu błędów, edytując php.ini. Jednak pamiętaj, że tego typu błąd oznacza pozbycie się danej funkcji/konstrukcji z języka w późniejszym czasie, więc nie należy tego ignorować. Lepiej zastosuj funkcję nowszą np. preg_match. Kod error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED Na przyszłość kod źródłowy umieszczaj w odpowiednich do tego stworzonych tagach. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie powinienem to wkleić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie powinienem to wkleić? Przenoszę na Przedszkole. Możesz ukryć pokazywanie się tego typu błędów, edytując php.ini. Jednak pamiętaj, że tego typu błąd oznacza pozbycie się danej funkcji/konstrukcji z języka w późniejszym czasie, więc nie należy tego ignorować. Lepiej zastosuj funkcję nowszą np. preg_match. Kod error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED Na przyszłość kod źródłowy umieszczaj w odpowiednich do tego stworzonych tagach. Przecież Ci napisałem wyraźnie (masz teraz pogrubione). Możesz jeszcze to zrobić korzystając z error_reporting w samym kodzie. Dobre rozwiązanie jak Twoja aplikacja jest specyficzna i wymaga określonej konfiguracji. Zmieniając w php.ini ustawiasz domyślne ustawienie dla wszystkich skryptów. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Ja nie posiadam pliku php.ini :/
Mam 2 pliki index.php oraz error_log |
|
|
![]()
|
|
Ja nie posiadam pliku php.ini :/ Mam 2 pliki index.php oraz error_log Przecież Ci napisałem wyraźnie (masz teraz pogrubione). Możesz jeszcze to zrobić korzystając z error_reporting w samym kodzie. Dobre rozwiązanie jak Twoja aplikacja jest specyficzna i wymaga określonej konfiguracji. Zmieniając w php.ini ustawiasz domyślne ustawienie dla wszystkich skryptów. Teraz czytelniej?! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wymień tą linijkę:
na taką linijkę: A czemu ktoś to rozwiązał za pomocą eregi, kiedy is_writable dostępne jest od 4 wersji php - nie mam pojęcie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:38 |