![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję zrobić mailing do klientow. Mam liste i chce wysłać do nich maila z pytaniem czy sa zainteresowani nową oferta. W mailu bedzie link po naciśnięciu ktorego skrypt na stronie doda ich adres do bazy mysql na serwerze. następny skrypt wyśle wczesniej przygotowaną ofertę tylko tym klientom, ktorzy są w bazie (czyli wyrazili chęć otrzymania oferty) Mam trzy pytania? 1 jak powinien wyglądać link by był w nim zawarty adres klienta - bo ja go znam gdyz dostał maila z zapytaniem ale skrypt już nie. 2. jak powinien wyglądać skrypt dodający kliknięte adresy do bazy 3. jak powinien wyglądać skrypt wysyłający ofertę tylko tym, ktorzy są w bazie no i tylko nowym na bierząco dodawanym przez skrypt wcześniejszy? a może jest gotowy skrypt takiego mailingu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 1 możesz zrobić tak
index.php?adres=fasdufhasdi@fsdafhas.pl ad 2 gdy wejdzie na linka robi się automatyczny insert albo update nie wiem czy masz tych klientów w bazie ad 3 manual się kłania mail tu masz mój gotowy skrypt napisany przez minute
$_GET[adres] = jest to mail osoby która dostała maila Ten post edytował Ruch Radzionków 8.02.2012, 00:32:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:50 |