![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do zrobienia project który jest w kilku językach, i mam problem jak to zrobić. Każda strona w każdym języku wygląda tak samo tylko ma inny tekst może zrobić w bazie danych tabele txt_pl, txt_uk, txt_d, txt_fr itd i w nich wpisywać odpowiednie teksty? Strona będzie miała zapisane w sesji jaką gość wybrał wersję językową (np. $jezyk=pl), i bedzie wczytywał z tabeli o nazwie: txt_$jezyk. Czy jest to dobre rozwiądanie, jeśli nie to jakie proponujecie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Już o tym rozmawa była.
Albo tworzysz tabele w bazie, albo pliki językowe. Poszukaj na forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jest to dobre rozwiązanie acz ja preferuję stworzenie katalogu "lang" i tam tworzenie plików języka, później wczytywanie odpowiedniego.
Struktura pliku proponuję następującą:
Takie rozwiązanie (nazwy i opisy po ang.) umożliwy łatwiejszą orientację dla tłumaczy innych języków. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:11 |