![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam maly problem - polegajacy na tym ze w trakcjie zdarzenie OnClick np. na banerze chciałbym zwiększyc licznik kliekniec ktory przechowuje w bazie. Gdy wowoluje jakas funkcje w js podczas onClick i mam w niej znaczniki php<??> w ktorych wykonuje inserta - prawie dziala ale z wyjatkiem - zapytanie jest wykonywane kazdorazowy przy odswierzeniu stronki a nie przy kliknieciu - tak jakby kod php byl niezalezny i wykonywal sie zawsze. Czy moze ktos zna rozwiazanie na taki temat Dzieki z gory Pozdrawiam -------------------- > Wamp5 + AdoDB + Smarty
> CherryPy + Python + Cheetah |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php jest jezykiem server-side i zeby wykonac tak zapytanie do bazy, strona musi byc przeladowana. JS jest zupelnie czym innym, on jest jezykiem ktory interpretuje przegladarka a nie server. Jesli chcesz wykonac insert poprzez php to musisz przeladowac strone.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzieki - tak tez przypuszczalem ze w taki sposob nie uda mi sie tego zrobic - troche szkoda ... bo przeladywanie strony przy klikniecuy na bener jest troche ... ale trudno
dzieki -------------------- > Wamp5 + AdoDB + Smarty
> CherryPy + Python + Cheetah |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zrob popup ktory sie otworzy i w nim zrobisz insert , nie bedziesz musial gl. strony preladowywac .
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:14 |