![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem, mianowicie zapisuję pobrane dane z bazy do pętli while i w efekcie powinienem otrzymać WSZYSTKIE wpisy z bazy, a otrzymuję tylko jeden ;/ Dlaczego? Kod:
Drugie pytanie, to jak mogę zapisać dane funkcji time() na normalny czas ? Pozdr. Ten post edytował Mody23 7.02.2012, 08:55:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie echo $sql i wywołaj to zapytanie przez phpmyadmina - zobacz co zobaczysz. może masz tylko 1 wpis dla tego użytkownika.
do przerobienia time() na "fajny format" możesz użyć funkcji date. domyślam się że date("d-m-Y H:i:s", time()) będzie Cie satysfakcjonowało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zrób sobie echo $sql i wywołaj to zapytanie przez phpmyadmina - zobacz co zobaczysz. może masz tylko 1 wpis dla tego użytkownika. Mam tak w wielu przypadkach, że ciągne dane przez while i wypluwa mi tylko jeden rekord. A żeby udowodnić iż wpisów jest kilka i jaki efekt mam, to proszę screeny: (IMG:http://s4.ifotos.pl/img/demo1png_rrapeaa.png) (IMG:http://s4.ifotos.pl/img/demo2png_rrapeaq.png) Co jest nie tak? :/ Dodam że już echowałem wczoraj to zapytanie i w PHPMYADMIN zwraca ładnie kilka rekordów... Kod w przypadku ww. screenów wygląda tak:
Ten post edytował Mody23 7.02.2012, 11:35:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$tabela_pmsg = '.....'
Przecież ty w pętli za każdym razem nadpisujesz zmienną $tabela_pmsg, nic więc dziwnego, że zawiera tylko ostatni wynik. Rozróżniaj dopisywanie do zmiennej od nadpisywania zmiennej. |
|
|
![]()
|
|
$tabela_pmsg = '.....' Przecież ty w pętli za każdym razem nadpisujesz zmienną $tabela_pmsg, nic więc dziwnego, że zawiera tylko ostatni wynik. Rozróżniaj dopisywanie do zmiennej od nadpisywania zmiennej. Ale ja właśnie taki efekt chcę osiągnąć, że każdy wpis oddziela się osobnym wierszem w tabeli. Chyba że coś źle zrozumiałem. |
|
|
![]()
|
|
Mysl troche, szczegolnie ze podaje ci blad jak na tacy.
w petli, w ktorej przelatujesz po wszystkich rekordach generujesz zmienną $tabela_pmsg. Sek w tym, że z tej zmiennej korzystasz dopiero poza pętlą, wiec zmienna ta zawiera zapis tylko z ostaniego obrotu pętli Rozróżniaj dopisywanie do zmiennej od nadpisywania zmiennej. |
|
|
![]()
|
|
Ja chyba za głupi jestem, no ale zamknąłem wszystko w pętlę, tak jak napisałeś i teraz korzystam z tej zmiennej w pętli. Jednak nadal pokazuje mi tylko jednego usera. Obecnie kod wygląda tak:
:/ To inny kod, ale ten sam przypadek - mam tak w kilku miejscach. Ten post edytował Mody23 7.02.2012, 12:08:25 |
|
|
![]()
|
|
No ale w petli masz exit..... wiesz co robi exit?
nie kazałem ci wkladac wszystkiego w petle, tylko zamiast nadpisywać mialeś dopisywać. Rozrozniasz te dwa słowa?? nadpisywać dopisywać ? $zm = 'To jest nadpisanie'; $zm.= 'to jest dopisanie'; $zm = $zm . 'To też jest dopisanie'; |
|
|
![]()
|
|
Tłumaczenie po łopatologicznemu pomogło. Dzięki...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:36 |