![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie mały skrypcik, który pokazuje DIVa (ostylowanego przez CSS) o ID takim, który jest przekazany do funkcji JS. Wszystko ładnie działa, po najechaniu kursorem wszystkie divy się pokazują, ale problem leży w znikaniu.
Jeśli najedzie się na któryś z LI, pokazuje się dany DIV, jeśli się najedzie na tego DIVa i "zjedzie" spowrotem to sie ładnie chowa, ale jeśli sie najedzie na LI i nie najedzie na DIVa to ten się nie chowa dopóki się na niego nie najedzie i nie "zjedzie". Po prostu nie umiem tego zrobić i tyle. Oczywiście wykoncypowałem coś takiego, żeby sprawdzać warunek: jeśli kursor najedzie na LI ale nie najedzie na DIVa, to odliczać 3 sekundy i po tych trzech sekundach zchować DIVa, a gdy w ciągu tych trzech sekund kursor najedzie na diva to już go nie ukrywać. Zrobiłem tylko to odliczanie (docoment.setTimeout()), ale po moim kombinowaniu z efektem miałem problemy, np po rozwinięciu się dwóch DIVów (pokazywanie i chowanie z opóźnieniem), gdy zjadę z jednego na drugiego, to ten drugi się jakby zmniejsza i w ogóle wychodza mi jakieś dziwne rezultaty. Mógłby mi ktoś podać jakiś pomysł, jak to wykonać? Niezbt się znam na JS i jQuery (szczerze mówiąc to na FW lepiej niż na czystym języku ;/). Tak, kożystam z jQuery. Oto dotychczasowy kod JS:
EDIT: Nie ma tagów [js][/js]? Ten post edytował adbacz 7.02.2012, 08:54:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:13 |