![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem stronę w PHP, do której podpięta jest baza MySQL. Strona umieszczona jest na zewnętrznym serwerze i nie ma problemu z zaczytywaniem danych z tej bazy. Przeniosłem stronę na lokalny komputer (uprzednio instalując krasnala) i PHP działa dobrze natomiast MySQL nie pobiera danych z zewnętrznej bazy. Komputer na którym jest strona ma połączenie z internetem więc zastanawiam się gdzie szukać przyczyny problemu? Zaporę AVG też próbowałem wyłączać ale to nie ona stanowi problem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie do której się łączysz musi znajdować się użytkownik zdefiniowany dla twojego komputer (ip lub host).
MySQL może mieć wielu użytkowników jednak każdy z nich musi mieć przypisane skąd będzie się łączył. Połączenia z innych hostów są ignorowane. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do połączenia z bazą używam poniższej funkcji, zgodnie z tym cop napisałeś mam się zalogować na konto sql.konta.pl i tam dodać użytkownika? Nie za bardzo rozumiem czemu z każdego miejsca (dowolny zewnętrzny serwer) strona zaczytuje dane z bazy a tylko z lokalnego komputera pod krasnalem sobie z tym nie radzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli możesz połączyć się z dowolnego hosta z serwerem bazy danych tylko nie z localhostu ?
Jeśli tak to na początek nie uktywaj błędów w skrypcie. Usuń wszystkie @. Czy host sql.konta.pl jest prawidłowy mnie przekierowuje na localhost, host musi być hostem na któym jest baza danych. Ten post edytował toffiak 7.02.2012, 08:49:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znaki @ usunięte, jednak nie wpłynęło to w żaden sposób na działanie. Nadal nie zaczytuje rekordów z bazy. Na początku pliku mam zdeklarowane coś takiego:
Połączenie z bazą wywołuję za pomocą:
Host sql.konta.pl przenosi mnie do progreso.pl/sql/ ale tak to było zdefiniowane cały czas i działało a z bazą nic się nie zmieniło. Być może w Krasnalu trzeba coś przełączyć żeby pozwalał na połączenia z zewnętrzną bazą? Dziwi mnie, że nie wywala żadnych błędów związanych z połączeniem z bazą tak jakby wszystko było w porządku. Okazało się, że błąd składniowy powodował zatrzymanie skryptu, jednak po jego korekcie mam taki komunikat: Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'xxx'@'x.x.x.x' (using password: YES) in c:\usr\krasnal\www\delegacja_new\function.php on line 39 Brak połączenia z serwerem MySQL. Ktoś da mi jakąś wskazówkę co zrobić żeby móc się z bazą połączyć, nie za bardzo rozumiem czemu nagle nie ma dostępu skoro zmieniła się tylko lokalizacja plików a nie żadne ustawienia czy zmienne? Ten post edytował kopek 7.02.2012, 09:32:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:14 |