![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastanawiałem się czy dobrze jest używać findDependentRowset(). Chodzi głownie tu o szybkość działanie skryptu. Ponieważ musi załadować nową klasę i do tego pojawiają się dodatkowe dane jakie dziedziczy po Zend_Db_Table_Select. Gdy dużo wybieramy z bazy danych, z tabel które są ze sobą połączone relacjami to wydaje mi się że to dość niekorzystny wybór na czas ładowania się skryptu. Moje pytanie brzmi: Czy nie ma to znaczenia, czy lepiej jest używać Zend_Db_Select::join() ? Jakie wy obieracie podejście ? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie powinno raczej brzmieć czy lepiej wrzucać dane do obiektów czy zwracać array'a. To zależy czego oczekujesz, jeśli chcesz mieć elastyczny system to obiekty, jeśli szybki to tablica
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pytanie brzmi jeszcze czy jak będę wrzucał dane do obiektów i cały serwis zrobię tą strategią to czy bardzo obniży się wydajność czy to jednak małe różnice ale widoczne ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:07 |