|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Chcę napisał prosty skrypt do obsługi plików, niestety napotkałem się na mały problem. Jak napisać w PHP skrypt, który po upie pliku wygeneruje link z którego będzie się go pobierało. Ważne jest to żeby przeglądarka pobierała go z właśnie tego wygenerowanego linku a nie bezpośrednio z folderu plików. Przykład: Wrzucam sobie plik i skrypt generuje mi do niego link:
I chodzi mi o to żeby ten plik był bezpośrednio przez ten link pobierany. Proszę tylko o wskazówki jak to napisać |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
http://www.php.net/manual/en/function.header.php - Example #1 Download dialog
A nazwe/sciezke pliku pobierzesz sobie wlasnie na podstawie ID przekazanego w linku |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
OK, fajnie przekierowywuje mnie na adres pliku, ale adres źródłowy to: plik.rar a nie index.php?file=wyg_link
Chcę to zrobić w ten sposób aby później zamiast zmieniać nazwę pliku na serwerze edytować tylko adres prowadzący a, ok. już mam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 06:53 |