![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam drobny problem próbuje właśnie zrobić wyszukiwarkę ale można powiedzieć że ta wyszukiwarka ale ona jest robiona tak ze wpiszesz daną nazwę i powinna zrobić takie tabele i wczytać rekordy które zawierają taką nazwę. Zapytania są porządku bo sprawdzałem pętle też są ok tylko nie wiem czemu nie chce nic mi wyświetlić
![]()
jeśli można prosiłby o poprawienie mnie w kodzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zapytania są porządku bo sprawdzałem Tak? A jak sprawdzałeś? Możesz mi to wyjaśnić jak sprawdzałeś?Bo ja w zapytaniach widzę błędy i to bez sprawdzania, bardzo mnie więc interesuje jak ty to sprawdzałeś. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
normalnie wbiłem do phpmyadmina i jakiś odddzielny skrypt dodatkowo zrobiłem na tego typu przyłkad że odrazu wyświetli to co chcę wkleiłem to zapytanie i tyle że zamiast $znajdz była jakaś litera i normalnie poszło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Conajmniej jedno z zapytan zawiera blad, wiec niemożliwe by ci dzialalo w PMA. Najwidoczniej wrzuciles tam inne zapytanie.
Jak radzic sobie z bledami zapytan masz napisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie kawałek z mysql_error -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
znalazłem błąd przy zapytaniu z trenerem miałem adn zamiast and a i jak można to mogę wiedzieć czemu mi się wyświetla rekord z id zawierający nr 1 skoro dałem tam not like??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat nalazłem błąd przy zapytaniu z trenerem miałem adn zamiast and Brawo. Czyli dopiero teraz sprawdziłeś. Na przyszłośc nie pisz wiec ze coś sprawdzałeś jak nie sprawdzałes.Cytat mogę wiedzieć czemu mi się wyświetla rekord z id zawierający nr 1 skoro dałem tam not like?? Poniewasz w tym zapytaniu masz też kupę OR. Wystarczy ze jeden jest prawdziwy i całe wyrażenie jest prawdziweDo namysłu: 2+3*4 (2+3)*4 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 10:07 |