![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
problem byl banalny i wogole juz go rozwiazalem dlatego go zmienilem.
jak wyswietlic ciag znakow ze zmiennej $ciag tak zeby zamiast {blog} wstawial funkcje blog edit: (po wielu probach) ------------------------------------------------------------------ stworzylem takie cos:
i jak zrobic zeby przy zamianie nie wyswietlal Kod blog() tylko zeby wykonywal funkcje blog(); ?
Ten post edytował kalinowski 20.07.2004, 08:07:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zrobilem cos takiego :
i dalej nie dziala poniewaz wyswietla tak: fmndsjkfndsjkfnsdk fdsf sdfgjknfgdh sgdfs fsdfsdjifjsdkfndskj sfjdsif dsfjdsifd sfsdjifsdfjisdf sdfsdf sdfdsfsdfggfd gd blog() fmndsjkfndsjkfnsdk fdsf sdfgjknfgdh sgdfs fsdfsdjifjsdkfndskj sfjdsif dsfjdsifd sfsdjifsdfjisdf sdfsdf sdfdsfsdfggfd gd a powinno : fmndsjkfndsjkfnsdk fdsf sdfgjknfgdh sgdfs fsdfsdjifjsdkfndskj sfjdsif dsfjdsifd sfsdjifsdfjisdf sdfsdf sdfdsfsdfggfd gd dgfdgdfgdf fmndsjkfndsjkfnsdk fdsf sdfgjknfgdh sgdfs fsdfsdjifjsdkfndskj sfjdsif dsfjdsifd sfsdjifsdfjisdf sdfsdf sdfdsfsdfggfd gd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze jeden problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif)
mam takie cos :
i czemu miesza mi kolejnosc ? u mnie wyswietla tak: cccccccccccccaaaaaaa aaaaaa bbb b bb b b b b |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce mi się tłumaczyć dlaczego tak jest, ale zamień print na return w funkcji blog() i będzie dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
hmm a jak w funkcji bedzie potezny kod to czy zawsze zamiast printów musi byc return ?
i czy inne funkcje tez musze pozmieniac ? jesi tak to jakie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kalinowski @ 2004-07-20 12:53:21) i czy inne funkcje tez musze pozmieniac ? jesi tak to jakie ? Kurna facet! a skąd niby ja mam wiedzieć jakie ty masz funkcje i czy powinieneś w nich coś zmieniać czy nie! Ja ci tylko próbuje ukazać różnicę między tym co funkcja WYKONUJE a tym, co funkcja ZWRACA. Jak napiszesz w funkcji echo, to zostanie to wyswiettlone natychmiast w trakcie wykonywania się funkcji. Jeśli zaś zrobisz return, to funkcja zwróci (w Twoim przypadku napis) cos, co później możesz przypisać do jakiejś zmiennej i np. wyświetlić. |
|
|
![]()
|
|
moja funkcja jest teraz o wiele bardziej rozbudowana (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif)
Oto ona :
dlaczego funkcja znow jest wykonana na poczatku ? Ten post edytował kalinowski 20.07.2004, 13:54:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 01:31 |