![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem taki skrypt do ukrycia/pokazania diva-link.
Pytanie: jak przerobić aby tekst linku slużącego do pokazywania/chowania diva się zmieniał(np. jak schowany-pokaż, jak pokazany-ukryj). Drugie pytanie: jak przypiąć ten napis aby był pokazany na dole strony i przesuwał się do góry razem z divem Ten post edytował adasko_am 5.02.2012, 20:44:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jeżeli już korzystasz z jQuery to .html() lub .text() <- patrz manual
2. Tu już jest problem, bo skrypt trzeba by było poprawiać... - napisz na ile umiesz JS jQuery, żebym mógł Ci to odpowiednio opisać. Szczerze to ten skrypt jest średnio zrobiony. Mimo, iż jest na tyle prosty, że tego nie widać "na oko" to jest o po prostu mało wydajny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - ale to taka uwaga na marginesie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w javascript dopiero raczkuję. O ile z wysuwanym divem od góry jest sporo skryptów to z wysuwanym od dołu znalazłem raptem ze 3 a tylko ten mogłem zaadaptować choć nie spełnia moich wymagań w 100%. Dlatego proszę o jakiekolwiek wskazówki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwróć uwagę na -310 i bottom:20 itp ustawienia CSS i dostosuj do potrzeb Ten post edytował jaslanin 5.02.2012, 22:18:31 |
|
|
![]()
|
|
@jaslanin - jesteś wielki, chylę czoła. Wielkie dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
no tak, ale to działa dobrze z pozycją :fixed, z :absolute nie działa :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:07 |