![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykańczam grę przeglądarkową RPG. Od razu podkreślam, że nie jest to gra w stylu "kliknij i czekaj 10 minut", tylko AJAX i chodzenie w czasie rzeczywistym po planszy. W tym układzie wszyscy gracze będą synchronizowali się z serwerem co ok. sekundę.
Chce do tego wykupić sobie miejsce na vpsie. W ofertach podawane są prędkości procesora i RAM. Kompletnie nic mi te wartości nie mówią i nie mam pojęcia na co patrzeć. Stąd moje pytanie: w jaką prędkość i pamięć celować? Nie chodzi mi nawet o dokładne liczby, bo wiem, że nie można tego przewidzieć nie widząc nigdy na oczy kodu. Chce tylko jakieś wartości orientacyjne od kogoś, kto jest w podobnym temacie, gdyż nie wiadomo mi nic o sprzętożerności PHP. Zakładam, że grać będzie na raz nie więcej niż 400-500 osób. Stawiam całość na lighttpd z php+mysql. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(Offtopic): a podałbyś linka do tej gry, jak będzie skończona?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na sam początek proponuje coś takiego, wydaje mi się , że powinno być dosyć stabilnie.
http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 ten za 78zł najlepiej skontaktować się z BOK tego hostingu oni coś doradzą. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem faktycznie możesz spróbować VPS który zaproponował Ci xxdrago, jednak moim zdaniem byłoby to testowe załączenie, bo zaraz po - jeśli ta gra będzie się rozwijać będziesz musiał zaliczyć przesiadkę na jakiś dedykowany.
I tak btw. serwery na logout.pl/biznes-host.pl są moim zdaniem ok i w ludzkiej cenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej celowałbym w serwer dedykowany, niż w VPS. Wszystko zależy od dobrej optymalizacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 09:59 |