![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem , ja to widzę tak , $folder nie ma , funkcja fol() niby ją wysyła , ale dostaje tekst 'nie ma' , pozniej w funkcji $folder jest deklarowana i zwracana , ale niestety tak nie jest . echo juz nie wyswietla xxx chociaz $folder jest zwracana ... nie wiem gdzie jest błąd :/ albo jesli nie ma bledu , to nie wiem jak zrobic , zeby jednak to echo sie wykonalo ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz kod
wiec sie zastanow... w funkcji fol() przekazujsz zmienna $folder... linia chyba 12... wiec... w linii 2 musisz uzupelnic ot ~~... function fol ( $var ) dalej... if ( !isset( $var ) ) {... dalej... funkcjia tobie zwraca dane... ale ty ich nie zapisujesz to zmiennej wiec... calosc
Ten post edytował Ace 20.07.2004, 09:16:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki , rozumiem już prawie wszystko , za wyjątkiem tego , dlaczego w kodzie Dabroza pojawiło się '&' przed $folder
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekazuje w ten sposób referencje do zmiennej (czyli jej adres, a nie jej wartość). W ten sposób nie tworzy nowej zmiennej lokalnej, ale działa to jakby pracował na zmiennej globalnej - zmiana jej wartości wewnątrz funkcji spowoduje zmianę widoczną także "na zewnątrz".
-------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:49 |