![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-bezul555- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam...
Mam taki problem...... Wyłączyłem u siebie zmienne globalne i wszytskie formularze przestały mi działać, z czym się liczyłem, ale za bardzo nie wiem jak powinienen przerobić swoje formularze i zapytania do bazy danych. czy ktoś wie co mam tu zmienieć?
Ten post edytował seaquest 20.07.2004, 09:38:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-bezul555- |
![]()
|
Goście ![]() |
Forum przeszukałem pod wzg. zmiennych globalnych.
Jedno query przerobiłem ale nie działa... Kod <?php if ($_GET["action"]=="update") { $query = "UPDATE kino SET tytul = '$_POST[tytul]', produkcja = '$_POST[produkcja]', gatunek = '$_POST[gatunek]', data_od = '$_POST[data_od]', data_do = '$_POST[data_do]', godzina = '$_POST[godzina]', wiek = '$_POST[wiek]', cena = '$_POST[cena]', opis = '$_POST[opis]', aktywny = '$_POST[aktywny]' WHERE id = '$_POST[id]'"; $mysql_result = mysql_query($query, $dblink) or die("Aktualizacja nie powiodła się"); if ($mysql_result != "1") { $error = mysql_errno().":".mysql_error(); echo "$error - wystapił błąd"; } } ?> <form method="post" name="form1" action="f_kino.php"> <? if ($_GET["action"]=="form") { echo '<input type="HIDDEN" name="action" value="insert">'; } else { echo '<input type="HIDDEN" name="action" value="update">'; } ?> <td class=stopka align="right"> <input name="id" type="hidden" value="<? echo $wynik['id']; ?>"> Tytuł filmu: <input class=txt type="text" size="40" name="tytul" value="<? echo $wynik['tytul']; ?>"> itd. Nie wiem gdzie tkwi mój błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tytul = '$_POST[tytul]'
hmm tytul = '${_POST['tytul']}' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej no co wy sobie jaja robicie?
proszę używać bbcode. Jeszcze jedna wypowiedź bez bbcode, a zamykam temat. |
|
|
-bezul555- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod $_POST[tytul] przerobiłem na "'.$_POST["tytul"].'" ale nie dało to rezulatatu.Albo ja nie dostrzegam błędu, albo moje php.ini jest źle ustawione. Wszytsko działało gdy globals były ON, ale teraz wszyscy je wyłączają więc skrypty trza przerabiać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:14 |