![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przejdę od razu do rzeczy.
Mam na serwerze plik.ini, wygląda on tak: Kod [DANA1] nazwa1=wartoscX nazwa2=wartoscY [DANA2] nazwa1=wartoscX nazwa2=wartoscY Chcę za pomocą php wyświetlić na stronce "wartoscX" przypisaną do "nazwa1" w "[DANA1]" itd. z kolejnymi "[DANYMI]" tzn. chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt końcowy: [DANA1] = cos1 nazwa1 = cos2 nazwa2 = cos 3 tylko, że do każdej "DANEJ" przypisane są inne wartości X i Y. Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi(sam bym pewnie nie zrozumiał) więc podam jeszcze jeden przykład: Gracz ma nick([DANA1]) i poziom(nazwa1), chciałbym by z plik.ini wczytało jego wartość poziom i nick. Mam nadzieję, że jednak zrozumiecie o co mi chodzi ![]() Z góry dzięki za odp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... a nie prościej w w mysql?
W pliku .ini każdy będzie mógł go zobaczyć przez przeglądarkę. OK, teraz pozostawiam Ci przypomnieć sobie jak się obsługuje tablice. Napisz czy działa:
Ten post edytował Bateria 4.02.2012, 12:10:56 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie w tym problem, że .ini będzie w moim przypadku pójściem na skróty, wiem, te dane nie muszą być zabezpieczone.
Dzięki za odpowiedź, zajmę się tym dzisiaj i dodam do tego posta rezultat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:30 |