![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Kod "content_scripts": [ { "matches": ["*://moja-strona.pl/*"], "js": ["js/insertPanel.js"] } ], Wstawiam sobie na stronę panel (głownie złożony z buttonów) poprzez skrypt insertPanel.js: Kod // insertPanel.js //... var panel = document.createElement("div"); panel.setAttribute("id", "idbleble"); panel.innerHTML = "<button type="button">xyz</button>..."; //... Ok, to działa. W tym panelu, np. po kliknięciu na button chcę, aby wykonała się jakaś funkcja (napisana przeze mnie). No i to działa tylko wtedy, kiedy umieszczę te funkcje w <head>: Kod var panelScripts = document.createElement("script"); panelScripts.setAttribute("type","text/javascript"); panelScripts.innerHTML = "function somethink() {...}"; document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(panelScripts); Próbowałem tak: Kod "content_scripts": ...skrypt się ładuje (sprawdzam poprzez "narzędzia dla programistów"), ale po kliknięciu na button otrzymuję błąd:[ { "matches": ["*://moja-strona.pl/*"], "js": ["js/insertPanel.js", "js/myFunctions.js"] } ], Cytat Uncaught ReferenceError: somethink is not defined Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego przeglądarka "nie widzi" tych funkcji - pomimo tego, że skrypt jest załadowany? Bo ja chyba o czymś zapominam... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:50 |