![]() |
![]() |
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam uczę się właśnie programowania obiektowego i napisałem taką prostą klasę, czy moglibyście mnie nakierować na moje błędy?
W zamyślę to będzie klasa matka dla klas odpowiedzialnych za wgrywanie i zabawę z obrazkami czy bardziej specyficznymi plikami |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do funkcji setFileName zrób jeszcze tak, że jeśli użytkownik nie wywoła tej metody (nie przypisze nazwy), to niech przypisze dla pliku losową nazwę.
Oprócz rozszerzenia powinieneś sprawdzać typ MIME: http://pl.wikipedia.org/wiki/Typ_MIME Nigdzie nie wykorzystujesz: aErrorCodes . Ten post edytował IceManSpy 3.02.2012, 23:23:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I zamiast dziwacznych błędów rzucać wyjątkami.
P.S. Nie ten dział -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
IceManSpy co do losowej nazwy to już to było:
w metodzie moveFiles Co do tablicy aErrorCodes to racze ma funkcje przypominającą co który kod oznacza. Co do typu mime to nie mam pojęcia jak sprawdzić prawdziwy typ mime pliku, bo wiem, że przez przeglądarke można zafałszować. Fifi209 nie za bardzo rozumiem jeszcze używanie wyjątków (szczególnie kiedy i jak powienienem ich używać), jeżeli znasz jakiś artykuł na ten temat z chęcią go przeczytam. ewentualnie czy mógłbyś pokazać jak użyć przy takiej klasie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:53 |