![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem na mojej stronie z buttonem. Otóż, zwykły button z tym kodem robi swoją czynność: Kod <input type="submit" name="save_opisy" value="Zapisz wszystko!" /> Lecz, chcąc zamienić go na klikalny obrazek, używając tego kodu, nie działa: Kod <input type="image" name="save_opisy" src="img/save.png" > Jak to naprawić? Na dodatek mój kod akcji: Kod <?php if(isset($_POST['save_opisy'])) { // akcja } ?> Proszę was o pomoc, szukałem odpowiedzi, lecz nie znalazłem Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
print_r($_POST);
i wszystko będzie jasne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę głupio mi to teraz pisać, ale mógłbyś mi jaśniej powiedzieć jak mam to wlepić w kod?
Próbowałem: Kod if(isset(print_r($_POST['save_opisy']))) lecz tak nie działa, a gdy isset zastąpie tym print_r to wtedy po wejściu na strone automatycznie się uruchamia ta akcja.. Dziękuje za pomoc i przepraszam, jestem niemal początkujacy Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r drukuje na ekranie tablice, to było stwierdzenie, żebyś sprawdził poprzez tę komendę, jakie dane wysyłasz przez formularz.. (zmienna $_POST)
-------------------- $progress++;
|
|
|
![]()
|
|
Przez ten czas gdy czekałem na odpowiedz, postanowiłem sam troche pokombinować i mi się udało:
Poprostu dodałem ukryty objekt: Kod <input type="image" name="save_opisy" src="img/save.png" > <input type="hidden" name="save_opisy" > Teraz już wszystko chodzi ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest najgorsze z możliwych rozwiązań, bo tak na prawdę nie wiadomo, który element o nazwie save_opisy jest przesyłany. Kliknięcie na obrazek-submit powoduje, że do tablicy $_POST przekazywane są współrzędne kliknięcia relatywne do górnego lewego rogu obrazka. Czyli zamiast $_POST['save_opisy'] masz $_POST['save_opisy_x'] i $_POST['save_opisy_y'].
EDIT: Czy naprawdę tak ciężko wpisać jedną linię kodu, aby to sprawdzić? Ten post edytował mortus 3.02.2012, 21:48:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:46 |