![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym wzbogacić moją witrynę o eksport dokumentów do PDF. Chciałem skorzystać do tego z biblioteki domPDF, jednak mam problem z polskimi znakami. Zdążyłem się już zorientować też, że nie jest to tylko moja przypadłość. Znalazłem taki "poradnik": http://forum.php.pl/index.php?showtopic=67...rt=#entry391791 który niestety chyba jest już nieaktualny. Link do zmodyfikowanego pliku class.pdf.php nie istnieje. Ponadto wynik load_font.php który otrzymuję to: Cytat Copying ../verdana/verdana.ttf to /home/stream/domains/test.pl/includes/dompdf/lib/fonts/verdana.ttf... Copying ../verdana/verdanab.ttf to /home/stream/domains/test.pl/includes/dompdf/lib/fonts/verdanab.ttf... Copying ../verdana/verdanai.ttf to /home/stream/domains/test.pl/includes/dompdf/lib/fonts/verdanai.ttf... Copying ../verdana/verdanaz.ttf to /home/stream/domains/test.pl/includes/dompdf/lib/fonts/verdanaz.ttf... Generating .afm for ../verdana/verdana.ttf... Generating .afm for ../verdana/verdanab.ttf... Generating .afm for ../verdana/verdanai.ttf... Generating .afm for ../verdana/verdanaz.ttf... Jednak plików .afm nigdzie nie ma. Jak już pewnie zauważyliście chcę skorzystać z czcionki Verdana. Czy ktoś ma pomysł jak się z tym uporać? Edit. Plik .afm jest jest, ale tylko jeden. Nazywa się php_verdana.afm, mimo tego PDF polskich znaków nie generuje. Ten post edytował djmentos 4.02.2012, 11:52:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 4 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
biblioteka dompdf z tego co wiem ma jeszcze taki plik dompdf_font_family_cache.dist.php w katalogu 'dompdf/lib/fonts/' tam trzeba dodać konfigurację dla dodawanej czcionki mniej więcej tak to by wyglądało dla dejavusans CODE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:28 |