![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, jestem administratorem na jednym z forów, ale niezbyt mam pojęcie o pewnych kwestiach (wybór mnie nie był podyktowany tym, że mam jakieś umiejętności w php).
Problem polega na tym, że na niektórych komputerach tytuły działów wyświetlane normalną standardową czcionką, a na niektórych taką fajną, którą kolega ustawił i nie pamięta gdzie. Problem w tym, że nie mamy pojęcia dlaczego na różnych komputerach wyświetlają się różne czcionki. Baaardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś oświecił mnie gdzie w panelu administracyjnym (lub gdzieś indziej) w php 5.3.6 zmienić krój czcionki oraz zaradzić temu, żeby wszędzie wyświetlała się czcionka taka jaka została ustawiona. Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czcionka wyświetla się na podstawie tego, co podałeś w stylach css dla forum, natomiast to, ze u innych ja widac, a u innych nie jest podyktowane tym, ze u jednych ta czcionka jest zainstalowana, a u innych nie ( na przyklad przy instalacji pakietu Office dodawane jest sporo czcionek). Jezeli mam Ci wskazac drogowskaz, to wyobraz sobie olbrzymia tabliczke z napisem @font-face i idz ta droga : >
//EDIT cos mi sie wydaje, ze bedziesz mial problemy z tym zagadnieniem, mimo iz jest proste jak drut dla niektorych. Najlepiej zgadaj sie z kims, kto ma choc nikle pojecie o tym co to html/css, dlaczego wersja php nie ma znaczenia w tym przypadku i zrozumie lopatologiczne tutoriale o @font-face ktorych pelno w internecie. //EDIT2 noo chyba, ze masz jakies mega wypasione forum z profesjonalna obsluga wygladu. Bo cos mi sie wydaje, ze kiedys na vB byly takie bajerki, ale nie wiem, czy przypadkiem nie z jakims dodatkiem. Jesli darmowe rozwiazanie, to sie raczej nie spotkalem, wiec zastosuj sie do tego, co powyzej. Ten post edytował prowseed 2.02.2012, 23:06:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie dziękuję za odpowiedź.
Mega wypasionego forum nie posiadamy, główny administrator też jest raczej niezbyt kształcony w tej kwestii, a posiadaną wiedzę zawdzięcza godzinom walki ze skryptem. Słowem samouk. Mam rozumieć, że przyczyna nie leży w forum, tylko w komputerze, na którym forum się wyświetla (czegoś niema zainstalowanego)? Czy wspomniane style css można w jakiś sposób edytować? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam rozumieć, że przyczyna nie leży w forum, tylko w komputerze, na którym forum się wyświetla (czegoś niema zainstalowanego)? Do końca nie wiem, strzelam, ale raczej tak. Cytat Czy wspomniane style css można w jakiś sposób edytować? A i owszem. Niektóre systemy oferuja edycje stylow z poziomu panelu admina, jak to jest (a przynajmniej bylo) na wspomnianym vB, ew po prostu polaczyc sie nalezy przez ftp z serwerem, gdzie jest forum i dane style sobie sciagnac, zedytowac co trzeba po czym nadpisac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:21 |