![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Czy da się (a jesli się da to jak) napisać skrypt pozwalajacy na zrobienie obrazu png z danego elementu DOM strony WWW? nawet nie wiem jak googla o to zapytać. Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Można to zrobić pod windowsem przy użyciu IEcapth.
Robisz screena całej strony i wycinasz obszar okupowany przez DIV'a który Cię interesuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale to zadziała tylko pod IE...
Chodzi o to, żeby wydrukować fregment mapy z googla z dodatkowymi elementami wyswietlonymi na niej. W większości jest to SVG. IE wogóle tego nie rozpoznaje jako coś do wydrukowania (przeglądarkowa drukarka generuje pusty obrazek), FF nie rozpoznaje przezroczystości. Myślałem, żeby zrobić png elementu div gdzie jest mapa i to wydrukować jako png |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
PNG z elementu DOM w samym php nie zrobisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Niestety to nie jest statyczna mapa. Używam Openlayers i Goeserver. Finalnie ma powstać z tego PDF.
Na szybko znalazłem http://trac.osgeo.org/openlayers/wiki/Printing spróbuje to jakoś ogarnąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:27 |