![]() |
![]() |
-Adois- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtotime
Nie wiem, czy zauwazyles, ale chcesz porownac date ze stringiem. Lepszym pomyslem jest zmiana stringu do formatu daty i wtedy porownanie. http://php.net/manual/pl/datetime.format.php Ten post edytował prowseed 1.02.2012, 21:45:27 -------------------- |
|
|
-Adois- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam, ale jestem strasznie zielony w PHP. Mógłbyś mi to wyjaśnić jak krowie na rowie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@prowseed: Tutaj nie ma porównania daty do tekstu, tutaj jest porównanie tekstu do tekstu.
@Adois: Porównuj obiekty DateTime, które mają przeciążone operatory porównania: new DateTime('12.04.2034') > new DateTime('15.02.1999'). |
|
|
-Adois- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ogólnie chodzi o to, że muszę porównać dzisiejszą datę z dwoma innymi datami. Więc tu pojawia się problem, bo "dzisiejsza data" się zmienia
![]() Próbowałem to za pomocą IF'a - ktoś mi tak kiedyś doradził. Wypociny podane wyżej to też efekt pracy forumowiczów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@prowseed: Tutaj nie ma porównania daty do tekstu, tutaj jest porównanie tekstu do tekstu. Faktycznie, pascal przez swoją ścisłą kontrolę typów pozostawił na mnie ślad... @topic to najlatwiej- wszystko sobie zrzutuj przez strtotime -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:58 |