![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Znalazłem na stronie GG sposób na pobranie statusu danego numeru GG. W jak sposób wczytac to co jest pod tym adresem? http://status.gadu-gadu.pl/users/status.as..._GG}&styl=2 Podali tam nastepujący kod php. Prosze o informcję, jak móżna by go przerobić na JavaScript (jQuery).
Najgorsze jest wczytanie tego pliku, z resztą sobie poradze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie przerobisz, gdyż JS nie pozwala na wykonanie żądania między różnymi domenami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale można JSem odpalić AJAXA który wykona skrypt php umieszczony na tym samym serwerze który pobierze status?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Można
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS nie pozwala na wykonanie żądania między różnymi domenami. Nie, nie, nie. To nie tak. Przeglądarka nie pozwala. JS pozwala (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Co do tematu: most - tak jak piszę @Kuba707 albo też JSONP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
D'oh, wiesz, o co mi chodzi. Jakoś pojęcia ECMA nikt nie używa, a co jest? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
D'oh, wiesz, o co mi chodzi. Jakoś pojęcia ECMA nikt nie używa, a co jest? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ECMA także pozwala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odpal sobie chroma z parametrem "--disable-web-security" i możesz robić co Ci się żywnie podoba. Jeszcze jest jedna opcja. Nie wiem czy czegoś nie pokręcę ale istnieje coś takiego jak xhr 2.0 gdzie taką operacje możesz robić normalnie z tym że po stronie innej domeny musisz rzucić odpowiednie nagłówki (a więc trzeba mieć dostęp do odpytywanej domeny) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:54 |