![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
i kombinuje na wszelkie sposoby, ale nie moge dopisać else echo w miejscu, którym wskazałem czyli chodzi mi o to jeśli nie będzie spełniony "if" pokaże się informacja! Proszę o pomoc Ten post edytował kubax33 1.02.2012, 15:28:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam stosować nawiasy { } to będzie wszystko jasne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się używać klamr {}
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj klamerek. Przy jednym bloku możesz sobie pozwolić na nie danie klamerek. Przy zagnieżdżeniu wielu bloków, lepiej użyć klamerki, żeby potem nie głowić się dlaczego sypie mi errorem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam spore problemy z tymi klamrami przyznaje!
już trace cierpliwość co tutaj jest źle? ![]()
i czy kto jest wstanie mi logicznie wytlumaczyć jak stosuje się te klamry albo jakiś dobry link podesłać bo szczerze mówiąc często robie je metoda prób i błędów edytując jakiegos gotowca :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób inaczej - skoro masz z tym problem to używaj ich wszędzie i zawsze obojętnie od liczby linijek w nich
![]()
i tak dalej... i pamiętaj o dobrym formatowaniu kodu i wcięciach! Czytelny kod to taki w którym łatwiej znaleźć błąd, zarówno logiczny jak i składniowy ![]() Twój kod po "próbie" sformatowania:
Ten post edytował Sephirus 1.02.2012, 16:13:11 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Jakoś trace siły żeby się męczyć 3 h z klamrami ehhh ciężko mi to opanować. Zrobiłem tak jak mówiłeś tylko...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zadziałało dziękuję! Jest tylko jeden problem że w pomencie kiedy zostaje wywoływane else echo zamiast "!!!" pokazuje mi ich :
![]() czyli kilkunastokrotnie wpisuje to co jest w else echo. Czego to moze byc wina? do tego teraz jednocześnie pokazuje na stronie to co jest w samym echo oraz w else echo :/ cos jest nie tak...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest wina tego, że instrukcja for(15 linijka) dalej się wykonuje. Jeśli chcesz ją przerwać gdy wystąpi echo '!!!'; to pod tym echo daj break;, lub napisz to w ten sposób:
PS. Obstawiam że ta linijka: Ma wyglądać tak:
Ten post edytował untorched 1.02.2012, 17:01:49 |
|
|
![]()
|
|
a jednak nadal szwankuje coś ![]()
mianowicie jeśli wyśle przez get i wyswietli dane to zawsze jest na poczatku else echo czyli : "!!!!!!!!!!" i do tego dopiero echo wyswietlone (prawidlowo) Jeśli wywołam else echo to jest ono znowu kilkunastokrotnie powtorzone czyli "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" A ten sposób drugi co wysłałeś "untorched" wyrzuca bład cały czas przy każdej akcji. Jeśli ma ktos jakies pomysły będę wdzięczny... Ten post edytował kubax33 1.02.2012, 17:37:56 |
|
|
![]()
|
|
Nie łaska wrzucić jakie błędy? Na oko nie zawsze wszystko da się zauważyć.. Poniżej masz działający, testowany skrypt
Ten post edytował untorched 1.02.2012, 20:38:51 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję uprzejmie działa bez zarzutów o to chodziło.
Pozdrawiam |
|
|
--Bono-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uczę się PHP za pomocą pewnej książki HELIONU, mam tam kod
A mianowicie gdy zdefiniowałem słowa CENA-||- mimo to nie potrafi wyczytać że cena np. CENAOPON to to samo co 400 po prostu daje wynik 0. Problem rozwiązuje danie kodu $wartosc = $iloscopon * 400 I TAK DALEJ. Ale mnie to nie zadowala. Czemu mi nie działa "define"? Mam jeszcze problem z '.format_type($wartosc. 2).' Co powinno mi dać (ja tak to rozumie) 2 wyrazy po przecinku tak jak to np.(3.21)=e a daje mi tak (0.321)=e Czemu? Próbowałem to rozgryźć na wszelkie sposoby nie widzę błędu? Może w php.ini? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
define ci nie działa, bo użyłeś zamiast przecinku żeby podać drugi parametr, to użyłeś kropki, powinieneś dostać warning, ale pewnie masz wyłączone raportowanie błędów. Tak samo jest w format_type tam również podałeś kropkę zamiast przecinku.
|
|
|
![]()
|
|
i napotkałem kolejny błąd odnośnie mojego kodu. W firefoxie jest ok, ale w IE wyrzuca błąd :
Notice: Undefined offset: tyczy się to linijki: Co tutaj jest źle? Niby wyczytałem, że pętla powtarza się w nieskończoność? jak temu zaradzić. Zastanawiam się czy związku z tym nie ma też: Ten post edytował kubax33 5.02.2012, 12:13:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:54 |